روشنایی یکی از نیازهای فیزیکی هر فضایی است که میتوان یک کلید طلایی در طراحی دکوراسیون نیز باشد. انتخاب لوستر متناسب با فضا، میتواند فضای دلنشین و جذابی را بسازد. اما بهترین لوستر برای خانه ما کدام است؟ فاکتورهای زیادی در هنگام خرید و انتخاب لوستر وجود دارد که در این مقاله به بررسی موارد مهم در انتخاب لوستر میپردازیم. در صورت نیازمندی به تجهیزات و وسایل برای لوسترهای خود میتوانید به سایت صنعت نور مراجعه فرمایید.
انتخاب لوستر بر اساس سبک
لوستر و نورپردازی سالهاست از اجزای مهم دکوراسیون برای منازل و فضاها در نظر گرفته میشود. با توجه به سبکهای مختلف دکوراسیون، ظاهر و سبک لوسترها نیز متفاوت میباشد. این تنوع در انتخاب لوستر سبب شده بتوانیم متناسبترین گزینه را با هر نوع چیدمان دیگر اجزای فضا انتخاب کنیم. از انواع لوسترها بر اساس سبک می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- لوستر سنتی
- لوستر کلاسیک
- لوستر مدرن
- لوستر آنتیک
- لوستر فانتزی
- لوستر مینیمال
انتخاب لوستر بر اساس جنس بدنه
لوسترها با متریالهای متفاوت تولید و ساخته میشوند. جنس بدنه لوستر باید بر اساس سبک و فضای مد نظرتان انتخاب شود تا تاثیر مثبتی داشته باشد. لوسترها بر اساس جنس بدنه به موارد زیر دستهبندی میشوند:
- لوسترهای فلزی: طلا – نقره – برنزی – برنجی- استیل
- لوسترهای چوبی
- لوسترهای کریستالی
- لوسترهای شیشهای
- لوسترهای پارچهای
- لوسترهای پلاستیکی
- لوسترهای LED
- لوسترهای ترکیبی
انتخاب لوستر بر اساس مدل
در ابتدا شناخت درستی از فضای خود، تعداد لوسترهای نصبی در محل و دیگر عوامل داشته باشید تا مدل متناسب با چیدمان و نورپردازی مد نظرتان را انتخاب کنید. لوسترها بر اساس مدل تنوع بسیار زیادی دارند، مانند:
- لوستر شاخهای
- لوستر ریسهای
- لوستر شمعی
- لوستر حبابی
- لوستر کاسهای
- لوستر آویز
- لوستر شعلهای
- لوستر حلقهای
- لوستر خطی
- لوستر الایدی
- لوستر اسامدی
- لوستر طبلی
انتخاب لوستر بر اساس روش نصب
دستهبندی بر اساس روش نصب، بستگی به فضا و ارتفاع دارد. به طور مثال، محیطهای با سقف کوتاه، لوسترهای سقفی مناسبتر از لوسترهای آویز است. در این دسته بندی، سه نوع لوستر برای انتخاب وجود دارد:
- لوستر سقفی
- لوستر آویز
- لوستر دیواری
راهنمای خرید لوستر
لوستر جز کالاهایی محسوب میشود که تا مدت زمان طولانی تعویض نمیشود؛ به همین سبب انتخاب و خرید لوستر مناسب با سبک دکوراسیون شما اهمیت زیادی دارد. در ادامه نکاتی در ارتباط با خرید لوستر مطرح میکنیم.
· میزان روشنایی لوستر:
در ابتدا باید مشخص شود که لوستر در چه مکانی نصب میشود. نور کم سبب کسل شدن و بی روح شدن فضا و همچنین جزئیات را به خوبی نشان نمیدهد. نور زیاد مشکلاتی دیگری مانند چشم درد و جلوه ناخوشایند دیگر اجزا دکوراسیون به دنبال دارد. در زمان انتخاب لوستر، به اندازه محیط توجه داشته و متناسب با آن خرید خود را انجام دهید.
· اندازه لوستر:
اندازه لوستر باید متناسب با متراژ فضا و نوع کاربرد مد نظر ما باشد. برای مثال قرار دادن لوستر در سقف سالن با لوستر بالای اپن یا جزیره از نظر شکل و اندازه متفاوت است. تعداد لوسترهای مورد نیاز برای هر فضا، میتواند باعث تغییر اندازه لوستر شود.
· سبک دکوراسیون:
تنوع لوستر ها در سبک، به تنوع دکوراسیون فضا برمیگردد. لوستر متناسب با سبک و فضای دیگر اجزا سالن را انتخاب کنید؛ در غیر این صورت لوستر هم جلوه خود را از دست میدهد و هم باعث ناهماهنگی فضا را رقم میزند. مثلا انتخاب لوستر مدرن برای سالن پذیرایی با مبلمان سلطنتی سبب از بین رفتن دکوراسیون سالن میشود.
· ارتفاع لوستر:
در هنگام انتخاب لوستر، توجه به ارتفاع سقف تا زمین و ارتفاع لوستر اهمیت ویژهای دارد. بهتر است برای سالنهای با سقف بلند، لوستر آویز یا ریسهای که خود ارتفاع بلندتری دارد انتخاب شود. اگر همین انتخاب برای سقفهای کوتاه در نظر گرفته شود، باعث خطای دید و کوتاهتر به نظر رسیدن سقف میشود. همچنین لوسترهای بلند فضای زیادی را اشغال میکنند.
· میزان مصرف انرژی لوستر:
در اغلب لوسترها، تعداد لامپهای زیادی جهت افزایش میزان نور وجود دارد. با دقت به نوع لامپ مورد نیاز برای لوستر همچنین تعداد هولدرهای لوستر میتوانید میزان مصرف برق آنها را متوجه شوید. معمولا مدلهای کلاسیک و آنتیک، لامپهای بسیاری دارند. امروزه لوسترهای الایدی و اسامدی به دلیل لامپهای کم مصرف با نور مناسب، مورد توجه زیادی قرار گرفتهاند.
· لامپ مناسب لوستر:
در هنگام خرید لوستر به نوع لامپ مورد نیاز توجه کنید. با توجه به رنگ و جنس لوستر و شدت نور بازتابی از لوستر، لامپ مناسب را انتخاب کنید. معمولا سه نوع رنگ در لامپهای روشنایی استفاده میشود که شامل رنگ آفتابی، مهتابی، صدفی است. برای لوسترها از معمولا میتوان از لامپهای کممصرف یا الایدی استفاده کرد که سبب کاهش مصرف برق، عدم تولید گرمای اضافی شده و همچنین طول عمر بیشتری نیز دارند. ممکن است در لوستر انتخابی، لامپهای هالوژنی به کار برده شود. این لامپها حرارت زیادی تولید میکنند و مصرف برق بالایی دارند.
بهترین لوستر برای خانه ما کدام است؟
لوسترها بر اساس مکان مورد استفاده در منزل، متفاوت هستند. لوستر اتاق خواب با لوستر آشپزخانه تفاوت بسیاری دارد. برای پذیرایی و سالن به دسته بندی انواع لوستر و دکوراسیون فضا دقت کنید. شکل هندسی سالن و ارتفاع سقف تا زمین در انتخاب لوستر اهمیت دارد.
· لوستر مناسب آشپزخانه:
با توجه به سبک آشپزخانه و ظاهر کابینتها، انتخاب لوستر میتواند متفاوت باشد. معمولا مناسبترین قسمت برای نصب لوستر در وسط سقف آشپزخانه است. این موضوع در صورتیکه که میز غذاخوری در وسط آشپزخانه قرار داشته باشد، اهمیت بیشتری دارد. چرا که قرار دادن منبع نوری در بالای میز غذاخوری جز اصول دکوراسیون آشپزخانه میباشد. اگر در آشپزخانه جزیره یا میز ناهارخوری بلندی دارید، بهتر است جهت نور پردازی فضا از لامپهای سقفی و نورپردازی سقف استفاده کنید.
با توجه به جزییات محیط و تعداد بالای وسایل آشپزخانه، بهتر است از لوسترهای ساده استفاده کنید.
در هنگام نصب لوستر به این موارد دقت کنید
امنیت و استحکام لوستر و نوع نصب آن بسیار اهمیت دارد. هنگام خرید به مقاومت سقف توجه کنید. در صورتی که آشنایی مختصری با برق و برقکاری دارید، می توانید نصب لوستر را انجام دهید. البته بهتر است که نصاب لوستر یا برقکار این قسمت کار را انجام دهد.
- در اولین گام فیوز را قطع کنید.
- لوستر را به قلاب آویزان کنید.
- سیمهای برق لوستر را به سیم برق سقف یا دیوار متصل کنید. اگر کلید دو پل باشد ترمینال سه تایی لازم دارید. اما اگر کلید تک پل باشد به ترمینال دو تایی نیاز دارید، زمانی که سیمهای بالای لوستر سه تا بود یعنی سیستم لوستر دو پل است و به راحتی می توانید به کلیدهای دوپل متصل کنید. در این هنگام سیم تک را به عنوان نول و سیم جفتی را به عنوان فاز در نظر بگیرید و هر سیم فاز لوستر را به یک سیم فاز سقف و تک سیم نول را به تک سیم نول سقف متصل کنید. اگر لوستر سه سیم داشت و سیمهای سقف سه تا بود در این هنگام باید سیم جفتی لوستر را بعد از لخت کردن به یکدیگر وصل کنید و آن را فاز در نظر بگیرید و سیم تکی را به عنوان نول در نظر بگیرید.
- در مرحله آخر سیمهای اضافی را درون زنبق لوستر مخفی کنید.
در انتخاب لوستر، موارد زیادی اهمیت دارد که بهتر است به آنها توجه شود. نورپردازی صحیح میتواند جلوه زیبایی به فضا دهد. قبل از خرید قطعی به استاندارد بودن لوستر نیز توجه کنید. اطمینان حاصل کنید که در صورت شکستن قسمتی از لوستر مثل حبابها یا کریستالها بتوانید قطعه را مجدد جایگزین کنید. برای مشاهده انواع چراغها میتوانید به سایت صنعت نور مراجعه فرمایید.