انواع چراغهای سقفی تجهیزاتی هستند که در نورپردازی تمام محیطها کاربرد دارند. امروزه در صنعت نورپردازی، چراغهای سقفی بسیار پرکاربرد هستند. نور و لامپها جدا از کاربرد اصلی آن یعنی تأمین روشنایی، میتوانند از اجزاء دکوراسیون باشند. لامپها در اشکال و مدلهای مختلف تولید میشوند که هر کدام کاربرد و زیبایی خاص خود را دارند. امروزه در بسیاری از اماکن مانند ادارهها، منازل و مراکز تجاری و آموزشی از چراغهای سقفی استفاده میشود.
در تقسیمبندی انواع چراغهای سقفی میتوان به تقسیمبندی بر اساس نحوه نصب اشاره کرد.
چراغهای سقفی توکار:
چراغهای سقفی توکار در سقفهای کاذب قابل اجرا و نصب میشوند و بهترین گزینه برای محیطهای سقف کوتاه است. سقف کاذب علاوه بر حفظ تعادل گرمایی محیط، تأسیسات برقی را مخفی میکند و ظاهر و جلوه تمیز و زیبایی را به سقفها میدهد. برای استفاده از چراغهای سقفی توکار، حفرهای بهاندازه چراغ سقفی ایجاد کرده و لامپ در سقف جاگذاری میشود. این لامپها شباهت زیادی با هالوژنها دارند.
چراغهای سقفی روکار:
چراغ سقفی روکار، نمونه دیگر از انواع چراغهای سقفی هستند. از این دسته چراغها میتوان در تمامی فضاها استفاده کرد. چراغهای سقفی روکار، در اشکال و ابعادهای مختلف تولید میشوند. این چراغها بر روی انواع سقف قابل نصب و اجرا هستند و کل منبع نور قابل مشاهده است.
چراغهای سقفی روکار با توان مصرفی پایین و بازدهی بالا، میزان پخش نور یکنواخت و فوقالعادهای را دارند. برخلاف چراغهای سقفی توکار، ای گروه دارای تنوع بالا با اشکال مختلف هستند.
امروزه چراغهای سقفی روکار را با اسم چراغ پنل سقفی میشناسیم، که در انواع نور مهتابی، آفتابی، مدلهای هوشمند و قابل کنترل تولید میشوند. و دارای جنس بدنههای متفاوتی مثل شیشه، آلومینیوم و پلاستیک هستند.
چراغهای سقفی آویز و لوسترها:
یکی از انواع چراغهای سقفی، لوستر و آویزها هستند که با یک فاصلهای از سقف به کمک چند حلقه و سیم نصب میشود و برای محیطهایی با سقف بلند یا بهصورت دکوری مناسب است. لوسترها و چراغهای آویز قسمتی از دکور خانه شما است و به همین دلیل دارای تنوع زیاد و قیمتهای متفاوتی هستند. در بعضی از دستهبندیهای چراغهای سقفی، لوسترها و چراغ آویز در دو دسته مجزا قرار میگیرند.
مقاله پیشنهادی : آموزش نصب لوستر سقفی و دیواری – انواع لوستر
چراغهای سقفی سنسوردار:
در انواع چراغهای سقفی، چراغهای سنسوردار دارای حسگر تشخیص حالت هستند. میزان نور و زمان روشن بودن چراغهای سنسوردار قابل تنظیم است و اغلب در محیطهایی به کار برده میشوند که میخواهیم میزان روشن یا خاموش بودن چراغها را کنترل کنیم. برای مثال در راهروها و پارکینگها. با استفاده از چراغهای سقفی سنسوردار میتوانیم تا حد زیادی در مصرف انرژی و برق صرفهجویی کنیم.
انواع چراغهای سقفی به دو دسته بدون سنسور و با سنسور نیز قابل تقسیمبندی هستند. چراغهای سقفی بدون سنسور با قطع و وصل کردن جریان توسط کلید انجام میشود و معمولاً قیمت پایینتری نسبت به چراغ سنسوردار دارند. چراغهای سقفی سنسوردار در دو نوع یک یا چند سنسوره در بازار موجود است.
سنسور این چراغها به انتشار امواج فروسرخ حساس است و در صورت تحرک یا حضور افراد روشن میشود. سنسور این چراغها در دو زاویه 180 درجه یا 360 درجه در بازار موجود است.
چراغ سقفی ضد آب
چراغهای سقفی ضدآب همان طور که از نامش مشخص است در برابر آب و رطوبت مقاومت بیشتری دارد. این چراغها مقاومت خوبی در برابر آب و گردوخاک و رطوبت دارند. به همین دلیل گزینه خوبی در استفاده از استخرها و حمام و سرویسهای بهداشتی هستند.
هالوژنها
در انواع چراغهای سقفی که گفته شد، هالوژنها مشابه چراغهای سقفی توکار هستند که امروزه جهت نورپردازی و تأمین نور فضا مورد استفاده قرار میگیرند. در گذشته هالوژنها، لامپهای پرمصرف بودند که گرمای زیادی نیز تولید میکردند. از نظر تکنولوژی میتوانیم لامپهای سقفی و هالوژنها را به سه دسته تقسیم کنیم.
اگر قصد خرید هالوژن دارید، پیشنهاد میکنیم حتما قبل از خرید مقاله “انواع هالوژن” را مطالعه کنید.
1-انواع چراغهای سقفی و هالوژنها با فناوری LED
لامپهای هالوژن الایدی از دیودهای نورافشان تشکیل شدهاند که این دیودها در کنار هم قرار دارند و وقتی جریان برق به دیودهای نورافشان برسد، نور تولید میکنند. در واقع هرچه تعداد الایدی در هالوژنها بیشتر باشد، نور تولید شده نیز بیشتر خواهد بود.
این لامپها مصرف برق پایینی دارند و با این حال نور مناسب و کافی تولید میکنند. لامپهای هالوژن الایدی هیچگونه اشعه مضری مانند مادونقرمز و فرابنفش از خود ایجاد نمیکند، به همین دلیل گرمای کمتری نسبت به سایر چراغها به محیط انتقال میدهد.بنابراین برای دکوراسیونهای پرنور، هالوژنهای الایدی میتواند در بین انواع چراغهای سقفی انتخاب مناسبتری باشد.
2-انواع چراغهای سقفی و هالوژنها با فناوری COB
در این فناوری تعدادی لامپ الایدی به طور چیپ روی یک برد قرار میگیرد، بهصورتی که هنگام روشن شدن و اتصال جریان، یک پنل روشن با پراکندگی نور زیاد مشاهده میشود. این نوع لامپها دارای عمر بالا و مصرف برق پایینی هستند.
3- انواع چراغهای سقفی و هالوژنها با فناوری SMD
لامپهای هالوژن با فناوری SMD دارای تعداد زیادی الایدی با توان پایین است که روی یک برد کوچک با یک سیم نازک به همدیگر متصل میشوند. این نوع از لامپها مصرف گستردهای در نورپردازی دارند.
حالا که با چراغهای led ،smd و cob آشنا شدید، میتونید انواع آن را در دسته بندی “چراغ های LED و SMD” محصولات سایت صنعت نور تهیه نمایید.
کاربرد و مزایای انواع چراغهای سقفی و هالوژنها:
استفاده از لامپهای سقفی و هالوژنها به دلیل مصرف کم برق و ایجاد نور مناسب محدودیت ندارند و مناسب برای تمام قسمتهای ساختمان، شامل پذیرایی و اتاقها، راهروها یا آشپزخانه هستند. جدا از استفاده به عنوان تأمین نور اصلی، این دسته از لامپها برای نورپردازیهای دکوری نیز استفاده میشوند. نوری که چراغهای سقفی تولید میکنند، سالم بوده و هیچ ضرری برای انسان ندارد. نصب این تجهیزات ساده است و نیاز به تخصص یا مهارت زیادی ندارد؛ همچنین دارای تنوع و قیمت مناسب هستند.
مواردی که باید در زمان خرید انواع چراغهای سقفی به آن توجه کرد از آنجایی که تنوع در چراغهای سقفی بسیار زیاد است و هر مدل کاربرد خاص خود را دارد، بهتر است قبل از خرید انواع چراغهای سقفی، محل نصب چراغ و هدف از نصب را بررسی کنید تا انتخاب هوشمندانهای داشته باشید. رنگ نور چراغهای سقفی نیز متنوع است و میتوان با توجه به مکان نصب، از رنگهای نور متفاوت استفاده کرد. به دلیل کاربردهای متعدد، قیمت چراغهای سقفی نیز متفاوت میباشد. امیدواریم با توجه به نکات گفته شده و معرفی انواع چراغهای سقفی انتخاب مناسبی در هنگام خرید داشته باشید.