امروزه افرادی که به دنبال به کارگیری نورپردازی هوشمند در نمای ساختمان هستند، رو به افزایش است. به طور کلی از دیرباز «نور» یکی از ارکان جادویی و تاثیرگذار در معماری بوده است. مهندسان و معماران باستان نیز با آگاهی از اهمیت و جادوی نور، سعی میکردند با استفاده از مشعل و چراغهای نفتی، بر شکوه و زیبایی کاخها و عمارتها بیفزایند.
در سالهای اخیر نیز، نورپردازی یکی از تاثیرگذارترین روشها برای به رخ کشیدن شاهکارهای معماری و ساختمانسازی بوده و جایگاه خاصی در معماری نوین پیدا کرده است. در این میان نورپردازی هوشمند ساختمان با هدف روشنایی، استفاده آسان و تاکید بر زیبایی و شکوه سازهها، توانسته نظر بسیاری از اهالی فن را بهخود جلب کند.
اگر بهدنبال راهی برای پرشکوهتر کردن نمای منزل و محل کار خود هستید، اگر میخواهید کنترل هوشمند روشنایی خانهی خود را داشته باشید و اگر در جستجوی روشی برای کاهش هزینههای مربوط به نورپردازی ساختمان خود هستید، بدون شک نورپردازی بهترین انتخاب برای شماست. در این مقاله به بررسی جامع نورپردازی در نمای ساختمان میپردازیم. برای مشاهده انواع تجهیزات نورپردازی به سایت صنعت نور مراجعه فرمایید.
آشنایی با نورپردازی هوشمند در نمای ساختمان
نورپردازی هوشمند نما، به عنوان تکنیکی خلاقانه برای برجسته کردن ویژگیهای ممتاز ساختمانها شناخته میشود. درواقع امروزه این نوع نورپردازی باهدف تکمیل هنر معماری، در میان مهندسان و کارفرمایان محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. استفاده از این سبک نورپردازی در نمای ساختمانها و مراکز تجاری، علاوه بر روشنایی و پررنگ شدن نقاط قوت معماری ساختمان، جلوهای کلاسیک و مدرن نیز به آن میبخشد. البته ناگفته نماند که نورپردازی هوشمند نه تنها در نمای ساختمان بلکه در راهروها، اتاق خواب، آشپزخانه و دیگر بخشها نیز کاربردهای فراوانی دارد.
اما منظور از نورپردازی هوشمند نمای ساختمان چیست؟ نورپردازی هوشمند نمای ساختمان، به سبکی از نورپردازی گفته میشود که در آن روشنایی نمای ساختمان، لامپها و LEDها، همگی به یک سیستم مرکزی متصل بوده و این سیستم مرکزی ازطریق فرمان صوتی یا اپلیکیشن موبایل قابل مدیریت و کنترل است.
برای مثال کاربر میتواند با موبایل خود به سیستم نورپردازی هوشمند نمای ساختمان وصل شده و دستور تغییر رنگ LEDها را صادر کند. این دستور از اپلیکیشن به سیستم مرکزی و در نهایت شبکه نورپردازی ساختمان منتقل شده و موجب تغییر رنگ لامپها میشود.
کاربرد نورپردازی هوشمند ساختمان
به کمک این سیستم میتوانید میزان روشنایی، تعداد چراغهای روشن و خاموش و سبک نورپردازی ساختمان را به دلخواه خودتان تنظیم کنید. به عنوان مثال اگر بخواهید تنها بخشی از چراغهای نمای ساختمان روشن یا خاموش باشد به کمک سیستم مرکزی نورپردازی هوشمند میتوانید این تغییرات را اعمال کنید.
این سیستم با داشتن سنسورهای اسمارت قادر است میزان نور و دمای محیط و مصرف برق را اندازهگیری کرده و آن را گزارش کند. این ویژگی منحصر به فرد باعث صرفجویی در مصرف انرژی و کاهش هزینههای جاری میشود. همین موضوع نیز باعث شده تا در سالهای اخیر استفاده از این نسل جدید نورپردازی، رشد چشمگیری داشته باشد.
بنظر شما چرا این سیستمها تا این حد محبوب هستند؟ بدون شک منشا اهمیت و محبوبیت این شیوه نوین نورپردازی را باید در میان مزایای بیشمار آن جستجو کنیم.
مزایای استفاده از نورپردازی هوشمند در نمای ساختمان
حال که با این سیستم آشنا شدیم، وقت آن است که از مزایا و دلایل اهمیت این سبک جدید نورپردازی نیز آگاه شویم. در این بخش 4 مورد از مهمترین مزایای استفاده از این سیستمها را در نما و داخل ساختمان بررسی خواهیم کرد.
- نورپردازی هوشمند بر هنر و زیبایی تاکید دارد
نور قدرتمندترین ابزار برای به تصویر کشیدن زیباییهای یک ساختمان است. رستورانها و فروشگاههای مختلف نیز سالیان سال است که از این ابزار قدرتمند برای جلب توجه مردم استفاده میکنند. همانطور که گفتیم سیستم نورپردازی با برجسته کردن نقاط قوت معماری ساختمان، ظاهری پرشکوه و چشمنواز به ساختمانها میدهد. نورپردازی هوشمند زاییده حس زیبایی شناسی و زیبایی دوستی انسان بوده و به همین دلیل نیز محبوبیت بسیار زیادی دارد.
- کار با سیستم نورپردازی هوشمند آسان است
دیگر لازم نیست برای کنترل نور نمای ساختمان شخصا در آنجا حضور داشته باشید، تمام کارهای مربوط به تنظیم و کنترل نورپردازی منزل را میتوانید در حالی که روی کاناپه نشستهاید انجام دهید. حتی اگر کیلومترها از خانهتان دور باشید باز هم میتوانید به کمک اینترنت و موبایلتان، مواردی مثل سوختگی و خرابی چراغها و میزان روشنایی آنها را چک کنید.
- باعث صرفهجویی در هزینهها میشود
احتمالا در تمام ساعات روز و شب به یک میزان روشنایی نیاز ندارید. شاید بخواهید در یک بازه زمانی که مراجعه کنندگان بیشتر هستند میزان روشنایی نیز بیشتر باشد و در ساعاتی از روز روشنایی به حداقل برسد، همه اینها نیازمند یک سیستم هوشمند برای کنترل و تغییر روشنایی است. یکی از دلایل اهمیت نورپردازی هوشمند در نمای ساختمان کاهش هزینههای مربوط به نورپردازی ساختمان به ویژه ساختمانهای تجاری میباشد.
در استفاده از سیستم نورپردازی هوشمند به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
در زمینه نورپردازی نمای ساختمان حتما توجه داشته باشید که نورپردازی هر ساختمان متفاوت بوده و به دلایل فنی، هرگز نورپردازی دو ساختمان کاملا شبیه هم نخواهد بود. بنابراین اگر قصد دارید که از نورپردازی هوشمند برای نمای ساختمان خود استفاده کنید، حتما به فاکتورهایی چون پهنای ساختمان، متریال استفاده شده در نما و میزان انعکاس نور آن، وزن چراغهای ثابت و میزان نور محیط در روز و شب دقت کنید.
از طرفی بسیاری از افراد به اشتباه تصور میکنند که یک معمار یا مهندس ساختمان توانایی اجرای نورپردازی هوشمند را نیز دارد این در حالی است که برای نورپردازی هوشمند به یک معمار نور باتجربه و آگاه به دانش معماری، برق و منابع نور نیاز است. بنابراین بهعنوان آخرین نکته، توصیه میکنیم نورپردازی نمای ساختمانتان را به افراد متخصص و باسابقه در این زمینه بسپارید تا در نهایت به نتیجه مطلوب و دلخواهتان برسید. همچنین برای مشاهده و اطلاعات بیشتر به ابزارات نورپردازی میتوانید به سایت صنعت نور مراجعه فرمایید.