نورپردازی مغازه؛ نکات مهم و ایدههای جذاب
نورپردازی مغازه و فروشگاهها یکی از راه حل های نوین و تاثیرگذار برای جذب مشتری و دیده شدن محصولات است. در بازار رقابتی کسب و کار، دکور و نورپردازی مغازه اهمیت زیادی در ایجاد تمایز و تمایل برای مشاهده کالا یا خرید برای بازدیدکننده دارد که در نهایت باعث سهولت کار فروشندگان میشود.
دکور فروشگاهی که تنها 5 ثانیه توجه مشتری را به سمت خود جلب کند میتواند فروش را به طرز باورنکردنی افزایش دهد. دکور بیرونی و نورپردازی مغازه پل ارتباطی بین فروشنده و افراد است که عامل اصلی بازدید فرد از فروشگاه است. با انتخاب رنگ مناسب و متناسب دکور با محصولات و نورپردازی صحیح و اصولی میتوان احساس اعتماد و سرزندگی و آرامش را به مخاطب القاء کرد. میتوانید برای مشاهده انواع لوازم و تجهیزات نورپردازی به سایت صنعت نور مراجعه کنید.
طراحی و نورپردازی ویترین مغازه
اولین برخورد خریدار با فروشگاه، ویترین بیرونی است که میتوان با طراحی دکور و نورپردازی مغازه به صورت هوشمندانه محصولات را به نمایش گذاشته و مشتریان را جذب کرد. ساختارشکنی و متفاوت بودن دکور فروشگاه در صورتی که اصولی و صحیح انجام شود از نظر عموم افراد جالبتر است. برای طراحی ویترین بهتر است از تعداد رنگهای زیاد و طرحی شلوغ استفاده نشود. چگونگی چیدمان و انتخاب رنگ دکور و بازی با نورپردازی مغازه که شامل مقدار نور، فاصله اجناس تا منبع نور و زاویه تابش است میتواند از دو منظر بررسی شود :
1- نمایش برترین کالا و محصولات به طور صحیح
2- ایجاد فضایی خوشایند و جذب مشتریان بیشتر
طراحی و نورپردازی دکور
طبق تحقیقات انجام شده اغلب افراد با ورود به یک فروشگاه ابتدا به سمت راست دقت میکنند، بنابراین دکوراسیون و نورپردازی مغازه در سمت راست برای نمایش محصولات اهمیت بیشتری دارد. طراحی دکور و قفسه با توجه به فضای درونی مغازه و محصولی که دارید میتواند به شکلهای متفاوتی انجام گیرد. نورپردازی برای قفسهها معمولا به صورت خطی و متمرکز است به شکلی که نور از بالا بر روی محصولات تابیده شود.
نکات مهم هنگام ویترین و دکوراسیون
در زمان نورپردازی مغازه، ویترین و دکوراسیون از مهمترین قسمتها هستند. رعایت نکات زیر در زمان نورپردازی باعث نتیجهی بهتر میشود:
- در نظر داشتن بودجه مورد نظر جهت دکوربندی و نورپردازی فروشگاه
- دقت به متراژ مغازه
- توجه به روانشناسی رنگها جهت انتخاب رنگ دکور
- انتخاب نوع نور پردازی و ترکیب رنگی نورها
- انتخاب دکور مناسب جهت چینش محصولات: دکوراسیون مغازه باید به گونهای باشد که علاوه بر کامل دیده شدن محصولات، فضای مورد نیاز برای مشتریان هم در نظر گرفته شود.
انواع نورپردازی مغازه
برای نورپردازی مغازه میتوان از تکنیکهای مختلفی با توجه به ابعاد فروشگاه و محصولات استفاده کرد. نور پردازی ویترینها میتواند به صورت توکار، مخفی یا آشکار انجام گیرد. باید در نظر گرفت که برای مثال نور پردازی ویترین یا دکور فروشگاه لباس با فروشگاه فروش لوازم ارایش تفاوت محسوسی دارد.
1- روشنایی اصلی فروشگاه
نورپردازی اصلی مغازه با هر نوع محصولی که ارائه میکنید بسیار اهمیت دارد و باید تمام قسمتها به خوبی قابل دیدن باشد. نور مناسب میتواند حس مثبتی را به مشتری بدهد. نورپردازی سقف کاذب فروشگاه علاوه بر تامین کنندگی نور اصلی، میتواند روشنایی تاکیدی نیز باشد. این نور باید محیط درون فروشگاه را به طور یکنواخت روشن کند تا همه چیز به راحتی قابل مشاهده باشد.
2- روشنایی با نور تاکیدی
برای نمایش بهتر محصولات میتوان از نورپردازی مغازه با روش نور تاکیدی استفاده کرد. در این روش هدف ما برجستهسازی و تاکید برخی قسمتها یا محصولات است. در این روش برای نورپردازی ویترین بیرونی یا نورپردازی دکورها میتوانید از منبع نورهای رشتهای یا هالوژنها استفاده کنید. برای مثال در مغازههای طلا و جواهرفروشی از تکنیک روشنایی با نور تاکیدی و متمرکز برای نمایش کارهای خاص و ارزشمند استفاده میکنند. معمولا در فروشگاههای مواد غذایی برای نورپردازی دکورها از روشنایی با منبع نورهای رشتهای یا چراغهای ریلی استفاده میشود.
پیشنهادهای برای انتخاب رنگ دکور
استفاده از رنگهای روشن در نورپردازی مغازه باعث بزرگتر شدن فضا و انعکاس بهتر نور روی اجناس میشود. در مقابل رنگهای تیره استایل خاص و شیکی را به فروشگاه میدهد. سلیقهی مشتریان خود را در زمان نورپردازی مغازه و دکور در نظر داشته باشید. رنگهای گرم مانند قرمز و نارنجی و زرد، به محیط انرژی میدهند. رنگهای سرد مانند آبی و سبز و بنفش، محیط را سرشار از آرامش میکنند. استفاده از آینه در دکور مغازه باعث بزرگ به نظر رسیدن فروشگاه میشود.
پیشنهادهایی جهت نورپردازی ویترین
ویترین بخش مهمی از هر مغازه محسوب میشود که باید توجه ویژهای به آن داشت؛ چرا که اولین نقطهای که مشتریان با آن مواجه میشوند، ویترین بوده و باید به بهترین وجه ممکن نورپردازی شود. رعایت نکات زیر در نورپردازی بهتر ویترین کمک کند:
- سعی کنید هنگام طراحی دکور و ویترین به سیمها و محل قرار گیری نورها توجه کنید.
- سعی کنید منبع نور در ویترین دیده نشود.
- از لامپها و منبع نورهای کم مصرف استفاده کنید؛ علاوه بر صرفهجویی در هزینهها، گرمای کمتری نیر تولید شده که خطر کمتری نیز دارد. به ویژه در مغازههای پوشاک که احتمال آتش گرفتن پارچهها وجود دارد.
- نورپردازی باید به نوعی باشد که سبب خیرگی و آزردگی چشم مشتری نشود.
- رنگ لامپها بهتر است از ترکیب سفید و زرد باشد که مشابه نور طبیعی به نظر برسد.
- منبع نور باید به نوعی قرار بگیرد که کمترین سایه را ایجاد کند.
نورپردازی سقف کاذب فروشگاه:
نورپردازی سقف فروشگاه علاوه بر تامین نور اصلی، میتواند نقش تزئینی هم داشته باشد. در نورپردازی سقف کاذب میتوان از رنگ نورهای متنوع هم به صورت ساده و شیک هم به صورت نورپردازی باشکوه استفاده کنیم. با توجه به اینه ارتفاع سقف کاذب ارتفاع کمتری نسبت به سقف اصلی است، در زمان نورپردازی سقف کاذب فروشگاه باید به ارتفاع زمین تا سقف دقت کرد.
در خانهها یا فروشگاههایی که سقف کوتاه دارند، بهتر است به جای استفاده از لوستر و چراغهای آویز جهت تامین نور مورد نیاز از نور مخفی سقفهای کاذب استفاده شود. استفاده از رنگهای ملایم و روشن در طولانی مدت مناسبتر از رنگهای تند مانند قرمز و نارنجی است.
سه روش نورپردازی مخفی، نورپردازی نقطهای و متمرکز و نورپردازی هالوژنی برای سقفهای کاذب قابل انجام است. در مقاله 7 ایده جذاب برای زیبایی منازل میتوانید اصول صحیح نورپردازی منازل را مطالعه کنید.
با تمام اهمیتی که برای دکوراسیون و نورپردازی مغازه گفته شد باید در انتها گفته شود که از طراحی و سبکی استفاده کنید که بتوانید برای مدت مناسبی نهایت استفاده را از دکوراسیون فروشگاه ببرید. طراحیهای ساده و مینیمال و رنگهای ملایم نورپردازی برای مدت طولانی گزینهی مطلوبتری هستند.